Ons team

MADELIEF BLANKEN

Jut&Jul Casting is opgezet door voormalig actrice Madelief Blanken.

Als acht jarig meisje speelde Madelief voor het eerst zelf voor de camera. Ze speelde in een korte film voor het Rotterdams Filmfestival met als tegenspeler Wilfried de Jong. Daarna kreeg ze rollen in onder andere SpangaS, De Daltons ‘De jongensjaren’, Flikken Maastricht, Onderweg naar Morgen, Sint, Feuten seizoen 1, De Vliegenierster van Kazbek en verschillende commercials. 

“Omdat ik als kind op de set stond, weet ik hoe belangrijk het is dat er met zorg omgegaan wordt met de jonge acteurs tijdens castings en op de set.”

Madelief vindt het elke keer weer een mooie uitdaging om een perfecte invulling te verzorgen voor projecten. Kinderen en jongeren zijn onvoorspelbaar en daarom is casten een vak op zich waar ze zich elke keer weer vol energie en met plezier in stort. Jonge acteurs een kans bieden vanuit de verschillende hoeken van de samenleving vindt ze belangrijk. Tijdens een casting wilt ze ervoor zorgen dat de jonge acteurs zich op hun gemak voelen zodat ze vanuit een ontspannen manier zichzelf kunnen laten zien. Een casting is kwetsbaar en vooral heel leuk om te doen! Je moet als acteur met een fijn gevoel de deur uitgaan na een casting. Daarnaast is een goed en open contact met de ouders belangrijk, want Madelief weet wat voor flexibiliteit er soms van ouders wordt gevraagd. 

SANDER VAN AMSTERDAM

Al van jongs af aan is Sander van Amsterdam werkzaam als acteur. Zo was hij onder andere te zien in de kinderserie “Het huis Anubis” en de telefilm “Bloedbroeders”. 

Sander werkt al jaren als stemacteur voor diverse animatieseries- en films. Daarnaast werkt Sander ook als stem-regisseur voor animatieseries- en films en werkt hij als speldocent bij verschillende acteursopleidingen.

Sinds de opstart is Sander altijd nauw betrokken geweest bij Jut&Jul Casting. Hij assisteert bij het casten van verschillende producties en geeft workshops. Wanneer wij een aanvraag krijgen om kinderstemmen voor animatie te casten dan is Sander daar onze casting director voor.

Lichelle van zijl

Tijdens de opleiding Docent Theater aan Artez Zwolle kwam Lichelle er al snel achter dat het werken met kinderen haar grote passie is. Ze kan haar vele ervaring in het theater goed gebruiken als kinderbegeleider. Tijdens een draaiperiode brengen kinderen vaak veel tijd door op de set. Een goede balans tussen plezier, professionaliteit en genoeg rust is erg belangrijk. Lichelle streeft altijd naar een relaxte en speelse sfeer waar de kinderen ook gewoon kinderen kunnen zijn. Naast kinderbegeleider te zijn voor diverse projecten via Jut&Jul werkt Lichelle ook ter ondersteuning op kantoor.                                                                               
“Mijn eerste ervaring als kind in het theater vond ik heel spannend. Ik hechtte veel waarde aan mijn kinderbegeleider en kon niet wachten haar elke keer weer te zien.  Ze was naast mijn vertrouwenspersoon en begeleider ook een beetje mijn vriendin… Dit wil ik nu ook zijn!”

Emeline Welzijn

Emeline woont samen met haar lieve gezinnetje in onze prachtige bruisende hoofdstad, Amsterdam. Ze heeft als tiener veel ervaring opgedaan voor de camera als danseres. Ze weet hoe het is om te auditeren. Jezelf voorbereiden op audities, de spanning bij het afwachten op de uitslag. Dit zijn de situaties die je o.a. vormen ongeacht de uitslag. Durf en lef hebben om je passie en dromen achterna te gaan, is in haar ogen al een overwinning! Elk jaar mocht Emeline het opnemen tegen 300 auditanten in de Sporthallen Zuid, dat aandoet als een Amerikaanse filmset. Make-up, hairspray, spandex, cameraploegen…and action! Een leger aan juryleden mochten bepalen wie zich Cheerleader mocht noemen bij de Amsterdam Admirals. Met de Johan Cruijff ArenA, toen nog Amsterdam ArenA, als toneel. In haar jaren als cheerleader heeft ze gedanst in uitverkochte stadions in binnen- en buitenland, videoclips, televisieprogramma’s en met artiesten. Verder is ze werkzaam geweest in het onderwijs. Als onderwijskundige heeft ze ervaring opgedaan met het omgaan en begeleiden van kinderen in hun schoolloopbaan. Daarnaast vond ze het ook leuk en belangrijk om haar leerlingen in aanraking te laten komen met dans en toneel. Op de school van haar zoontje heeft ze een aantal jaar geleden een kerstmusical geschreven en geregisseerd om de kinderen een mooie ervaring te geven in de spotlights! In de tijd dat ze werkzaam is geweest binnen Kunst & Cultuur heeft ze een actieve rol gespeeld in de talentontwikkeling van jongeren. En een creatieve invulling mogen geven aan Theaterproducties met dans. Met als doel jongeren opleiden en voorbereiden op het dans- theater vak. 

“Ik kijk ernaar uit om alle Jut & Jultjes te zien shinen bij ons op kantoor tijdens een leuke casting. Als ik jullie alvast een tip mag geven: blijf altijd jezelf, want dan ben je op je best. En geniet van alles wat op je afkomt.”

Lisa Zweerman

Lisa Zweerman is sinds haar vijftiende werkend als actrice. Ze heeft onder andere gespeeld in Riphagen, Smeris, de Slet van 6vwo en Costa en is in 2020 afgestudeerd aan de Toneelacademie in Maastricht. Ze werkt sinds mei 2021 als office medewerker en casting assistent van Madelief en dat doet ze met heel veel plezier.

“Op deze manier kan ik mijn twee grote liefdes combineren; film en kinderen/jongeren. Het contact met zowel de jonge acteurs als ouders geeft me heel veel energie. Door mijn ervaring als actrice weet ik hoe het is om aan de kant van de auditant te staan, dus ik vind het heel belangrijk dat het contact warm en persoonlijk aanvoelt. Ik vind het geweldig om te zien hoe iedereen zich ontwikkelt en te gek dat wij daar zo dichtbij mogen zijn. Ik vertrek altijd met een glimlach naar huis.”

Djamila Abdalla

Djamila is een van onze vaste kinderbegeleiders op de set. Daarnaast geeft ze workshops en is ze begeleider op ons filmkamp geweest. Zolang zij zich kan herinneren is Djamila bezig met theater en acteren. In haar tienerjaren was ze te zien in de serie SpangaS, waar ze 4 jaar de rol van Bodil vertolkte. Djamila studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Ze werkt nu als dramadocent en als spelcoach en kinderbegeleider op verschillende sets wat ze met veel plezier doet. 

“Het is heerlijk samen lol te hebben op set en tegelijkertijd het beste uit een scène te halen. Want hoe vet is het om echt een sterk personage neer te zetten en alles uit jezelf als jonge acteur te halen. Een veilige open basis creëren is voor mij een voorwaarde om een jonge acteur een scène goed neer te laten zetten.”

Tsilla VOET

Na haar acteeropleiding en verschillende rollen (in o.a. Spangas) zocht Tsilla Voet iets om haar liefde voor (film)acteren en kinderen te combineren. Zo kwam ze op de set terecht als kinderbegeleider/coach en daarin kan ze haar ei helemaal kwijt: Kinderen op zo een manier begeleiden dat ze zich veilig en vrij genoeg voelen om zich helemaal over te geven aan het plezier van het spelen van hun rol. Nauw contact met de ouders vindt Tsilla belangrijk, want als moeder van drie kinderen beseft ze zich maar al te goed dat het best lastig kan zijn je kind aan iemand anders toe te vertrouwen.

“Ik zie het als mijn taak om kinderen gewoon ‘kind’ te laten zijn in een toch wel grote mensen wereld. Het kan best spannend zijn op een set waar vaak veel mensen rond lopen die allemaal iets van ze willen.Het is belangrijk dat ze een vertrouwenspersoon hebben waar ze alles mee kunnen delen. Van vragen over het acteren maar ook gewoon als ze willen weten waar de wc is!”

JAMIE BOUWMEESTER

Naast acteren is er nog iets wat Jamie erg gelukkig maakt en dat is jonge filmsterren te begeleiden op de filmset. Als bijbaantje werkte Jamie voor het oppasbureau ‘kind4kids’ waardoor ze op veel verschillende kinderen van alle leeftijden heeft opgepast. 

Jamie werkt inmiddels al jaren als vaste kinderbegeleider op de set, alle kinderen zijn verknocht aan haar.

“Als actrice weet ik hoe hectisch het kan zijn op een filmset. Daarom vind ik het heel belangrijk om hierbinnen een veilige ruimte te creëren waarin je je even kan terugtrekken, voorbereiden, spelletjes doen, eten & drinken, muziek luisteren, ogen dichtdoen, zingen, springen, dansen, alles wat nodig is om een kind, kind te laten zijn, zich veilig te laten voelen en op het moment van ACTIE te kunnen laten shinen met plezier! “

 

Eva van Dorland

In 2016 studeerde Eva af aan de filmacademie in Amsterdam, richting productie. Werken met kinderen in de media sector heeft haar altijd gefascineerd. In de loop van de jaren heeft ze naast “volwassen” films, series en commercials ook veel gewerkt met kinderen op set. Naast dat ze fulltime production manager is, is ze ook regelmatig bij Jut & Jul te vinden. Dit kan uiteenlopen van het inplannen en assisteren van castings tot aan kinderbegeleiding op set.

“Veiligheid, plezier, uitdaging en gezelligheid is wat ik een kind graag bied (op set). Hoe spannend is het om als kind in zo’n grote mensen wereld te stappen waarbij iedereen naar je kijkt en verwachtingen heeft?! Het observeren van het kind staat hierbij centraal. Soms even uit de situatie stappen en ondersteunen maakt dat je het kind in zijn of haar kracht kunt zetten waarbij plezier op nummer 1 staat.”

Eva is vrijwilliger bij de Kindertelefoon en werkt hier 4 uur per week. Iets waar ze enorm veel energie uithaalt en wat ze meeneemt in haar werk op de set. Een mooi gesprek, luisteren en verbinding maken met een kind is iets wat Eva elke week weer een fijn gevoel en energie geeft. De kinderen geven haar een kijkje in hun eigen wereldje en nemen haar in vertrouwen doordat ze verhalen delen. Het werk bij de kindertelefoon sluit naadloos aan bij haar huidige werkzaamheden in de filmwereld. Het geeft verdieping en maakt dat ze zich nog beter kan inleven in de belevingswereld van de jeugd van tegenwoordig.

Remi Walsarie

Onze steun en toeverlaat op verschillende filmkampen en tijdens workshops: Remi! Daarnaast kan je Remi af en toe tegenkomen bij ons op kantoor om tegenspel te geven tijdens castings. Zijn start was bij ITS DNA (Internationale Theaterscholing De Nieuw Amsterdam). Daarna werkte Remi een paar jaar als acteur. In 2011-2012 volgt Remi de verkorte opleiding Productie aan de Nederlandse Film & Televisie Academie (NFTA) aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam en in 2013 start hij de opleiding Docent Theater aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Arnhem waar hij in 2017 afstudeert. 

Tegenwoordig werkt hij als regisseur, maker en docent bij film en theater. Zo regisseert hij muziekvideo’s, commercials en werkt hij onder andere met Disney en Marvel.  

“Creativiteit maakt alles beter en creativiteit lukt het beste wanneer je plezier hebt. Een leuke en veilige sfeer vind ik daarom belangrijk.”

IRIS VLUTTERS

Sinds haar studie aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht is Iris werkzaam als actrice voor theater, film & tv. Ze heeft ervaring als assistent casting director, ze heeft als stemactrice voor diverse partijen ingesproken, ze is zangeres in een band en geeft theaterles aan jongeren.

De combinatie van acteren, lesgeven en casten maakte dat ze in aanraking kwam met het begeleiden van kinderen op verschillende film- en televisie- sets. Ze doet dit werk met veel plezier. Op een warme en enthousiaste manier helpt ze jong talent de stappen te zetten richting het niveau dat ze willen bereiken. De ervaring die ze heeft in diverse disciplines stelt haar in staat om zo breed mogelijk te begeleiden.

“Elk individu heeft iets anders nodig om goed te kunnen presteren. Ik vind het interessant om te kijken hoe ik daarin kan bijdragen; of dat nu betekent dat je een veilige ruimte creëert, een plek om te ontspannen, of juist de verbeelding aan het werk zet om tot spelen te komen.”