Casten, hoe gaat dat?

Jut&Jul Casting is een kindercastingbureau gespecialiseerd in het casten van kinderen en jongeren voor film en televisie. Wij zijn geen modellenbureau.

Als je ingeschreven staat bij Jut&Jul Casting kan het zomaar opeens zijn dat je gebeld wordt.

Soms word je voorgesteld aan een opdrachtgever en meteen uitgekozen zonder een casting te doen, maar meestal vragen we je langs te komen om eerst kennis met je te maken door middel van een casting.

Een casting is een korte kennismaking om te kijken of je in het plaatje past van de regisseur.  Een regisseur is iemand die een videoclip/commercial/serie/film begeleidt en op zoek gaat naar acteurs die het meest geschikt lijken voor de rol. Het kan zijn dat je een korte tekst moet voorbereiden, maar we kunnen je ook vragen om te improviseren; dan mag je vanuit je eigen fantasie spelen!

Een regisseur zoekt altijd gericht. De ene keer zoeken we bijvoorbeeld een Marokkaans jongetje tussen de 4 en 6 jaar en de andere keer een stoer meisje van 14 jaar met blond haar. Dit is dus elke keer weer verschillend en daarom kan het zo zijn dat je soms even geduld moet hebben totdat je door ons gebeld wordt.

Wij als castingbureau zijn dus ook afhankelijk van de opdrachten die bij ons binnenkomen en naar welk profiel wij op zoek moeten. 

Wanneer je bent uitgekozen voor een rol ga je samen met een kinderbegeleider de set op. Die begeleidt jou en is stiekem jouw eigen personal assistent. Je kunt hem of haar vertrouwen. Hij/zij helpt jou met het voorbereiden van moeilijke scènes, kan jou tussendoor helpen met huiswerk of speelt gewoon lekker spelletjes met je tijdens het soms lange wachten.