Voor regisseur en producent

Op zoek naar talentvolle kinderen of jongeren voor je nieuwe filmproject, serie of commercial?

Dan ben je bij ons aan het goede adres! Wij casten kinderen en jongeren voor hoofd- en bijrollen (geen figuratie) tot 23 jaar. Wanneer je bij ons cast kan je ervan uit gaan dat er heldere en duidelijke communicatie is. Vanuit daar willen wij in goed overleg te werk gaan. Inhoudelijk samen goed kijken wat een rol nodig heeft en daarbij de juiste persoon vinden is elke keer weer een mooie uitdaging, of het nou voor een kleine rol is of voor een hoofdrol.    

Soms wordt jongeren casting als lastig beschouwd, maar zo zien wij dat niet! Kinderen en jongeren zijn zo eigen en puur, zij bieden juist een frisse nieuwe invulling aan een rol. Aan het begin staan van een eventuele acteercarrière blijft bijzonder. Ruwe diamanten tijdens hun eerste casting ooit bij ons die doorstromen naar een toneelacademie of juist een ander pad bewandelen is te gek om van dichtbij mee te maken. Een weg in hun eigen persoonlijke ontwikkeling, daar zijn wij altijd meer dan trots op om van de zijlijn te mogen aanschouwen. 

Jut&Jul Casting is altijd op zoek naar nieuw talent. Ouders met een leuk kind of een tiener aanspreken op straat of in de trein en die later op casting zien gebeurt vaak. Maar natuurlijk beschikken wij ook over een groot bestand met kinderen en jongeren variërend van onervaren tot zeer ervaren. Wij proberen met de regisseur en producent mee te denken en willen er alles voor doen om de perfecte acteur bij de rol te vinden. Daar ben je immers een castingbureau voor. 

Naast het organiseren en het afnemen van castings nemen wij ook de zorg van de kinder/jongeren begeleiding op set op ons. Dit is fijn voor de jonge acteur en de ouders, maar ook voor een regisseur. Die heeft over het algemeen wel meer aan zijn hoofd op een drukke draaidag. De ene regisseur vindt het fijn dat er van te voren scènes worden doorgenomen met de jonge acteurs, de andere regisseur wil dat meer zelf in de hand hebben. Dit gebeurt altijd op voorhand in overleg met de begeleider wat gewenst is. Een kinder/jongeren begeleider zorgt er voor dat de jonge acteur zich op zijn gemak voelt tijdens en tussen het draaien. Het zijn en blijven jonge talenten die zich kwetsbaar opstellen, daar willen wij als castingbureau goed voor zorgen vanaf het punt dat ze op casting komen tot aan de laatste draaidag op set. 

Ben je nu op zoek naar een jonge acteur of wil je eens kennis met ons maken?