MADELIEF BLANKEN

Jut&Jul Casting is opgezet door actrice Madelief Blanken.

Als acht jarig meisje speelde Madelief voor het eerst zelf voor de camera. Ze speelde in een korte film voor het Rotterdams Filmfestival met als tegenspeler Wilfried de Jong. Daarna kreeg ze rollen in onder andere SpangaS, De Daltons ‘De jongensjaren’, Flikken Maastricht, Onderweg naar Morgen, Sint, Feuten seizoen 1, De Vliegenierster van Kazbek en verschillende commercials. Naast deze ervaring heeft ze haar opleiding tot filmacteur afgerond op FAAAM.

 

“Omdat ik als kind op de set stond, weet ik hoe belangrijk het is dat er met zorg omgegaan wordt met de jonge acteurs tijdens castings en op de set."

 

Ik vind het elke keer weer een mooie uitdaging om een perfecte invulling te verzorgen voor projecten. Kinderen zijn onvoorspelbaar en daarom is casten een vak op zich waar ik me elke keer weer vol energie en met plezier in stort. Als je het perfecte kindje voor een rol gevonden hebt, dan zijn wij erg gelukkig.

 

Zelf probeer ik zoveel mogelijk aanwezig te zijn tijdens de castings. Ik wil ervoor zorgen dat de kinderen en jongeren zich op hun gemak voelen bij ons en met een goed gevoel naar huis gaan na een casting. Contact hebben met de ouders vind ik ook een belangrijk aspect in kindercasting, want wij verlangen en vragen vaak flexibiliteit van ze.

kindercasting

SANDER VAN AMSTERDAM

kindercasting

Al van jongs af aan is Sander van Amsterdam werkzaam als acteur. Zo was hij onder andere te zien in de kinderserie “Het huis Anubis” en de telefilm “Bloedbroeders”. Daarnaast studeerde hij af als filmacteur op FAAAM.

 

Sinds de opstart is Sander altijd nauw betrokken geweest bij Jut&Jul Casting. Hij assisteert bij het casten van verschillende producties, geeft workshops en gaat mee op het jaarlijkse filmkamp.

 

“Wanneer je met kinderen werkt staat een veilige omgeving creëren áltijd voorop. Samen plezier maken is dan het allerbelangrijkste.”

MURIELLE KLEIN IKKINK

TSILLA VOET

Na haar acteeropleiding op FAAAM en verschillende rollen (in o.a. Spangas) zocht Tsilla Voet iets om haar liefde voor (film)acteren en kinderen te combineren. Zo kwam ze op de set terecht als kinderbegeleider/coach en daarin kan ze haar ei helemaal kwijt: Kinderen op zo een manier begeleiden dat ze zich veilig en vrij genoeg voelen om zich helemaal over te geven aan het plezier van het spelen van hun rol.

 

Nauw contact met de ouders vindt Tsilla belangrijk, want als moeder van twee kleintjes beseft ze zich maar al te goed dat het best lastig kan zijn je kind aan iemand anders toe te vertrouwen.

“Ik zie het als mijn taak om kinderen gewoon ‘kind’ te laten zijn in een toch wel grote mensen wereld. Het kan best spannend zijn op een set waar vaak veel mensen rond lopen die allemaal iets van ze willen."

 

Het is belangrijk dat ze een vertrouwenspersoon hebben waar ze alles mee kunnen delen. Van vragen over het acteren maar ook gewoon als ze willen weten waar de wc is!

kindercasting

JAMIE BOUWMEESTER

Naast acteren is er nog iets wat Jamie erg gelukkig maakt en dat is jonge filmsterren te begeleiden op de filmset. Als bijbaantje werkte Jamie voor het oppasbureau ‘kind4kids’ waardoor ze op veel verschillende kinderen van alle leeftijden heeft opgepast.

Daarnaast heeft Jamie door acteren veel set ervaring. Hoe leuk is het om deze ervaringen te combineren!


 

“Als actrice weet ik hoe hectisch het kan zijn op een filmset.

Daarom vind ik het heel belangrijk om hierbinnen een veilige ruimte te creëren waarin je je even kan terugtrekken, voorbereiden, spelletjes doen, eten & drinken, muziek luisteren, ogen dichtdoen, zingen, springen, dansen, alles wat nodig is om een kind, kind te laten zijn, zich veilig te laten voelen en op het moment van ACTIE te kunnen laten shinen met plezier! “

IMG_8668 (1).jpg

IRIS VLUTTERS

Sinds haar studie aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht is Iris werkzaam als actrice voor theater, film & tv. Ze heeft ervaring als assistent casting director, ze heeft als stemactrice voor diverse partijen ingesproken, ze is zangeres in een band en geeft theaterles aan jongeren.

De combinatie van acteren, lesgeven en casten maakte dat ze in aanraking kwam met het begeleiden van kinderen op verschillende film- en televisie- sets. Ze doet dit werk met veel plezier. Op een warme en enthousiaste manier helpt ze jong talent de stappen te zetten richting het niveau dat ze willen bereiken. De ervaring die ze heeft in diverse disciplines stelt haar in staat om zo breed mogelijk te begeleiden.

 

"Elk individu heeft iets anders nodig om goed te kunnen presteren. Ik vind het interessant om te kijken hoe ik daarin kan bijdragen; of dat nu betekent dat je een veilige ruimte creëert, een plek om te ontspannen, of juist de verbeelding aan het werk zet om tot spelen te komen."

Iris2.jpg